7/2/13

Τελεσίδικα ένοχοι τρία στελέχη της «Ήλιος» για την αεροπορική τραγωδία του 2005


 




Δικαιωμένοι δήλωσαν δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους, Κώστα Δρούγκα, οι συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας του «Ήλιος» στις 14 Αυγούστου του 2005 στο Γραμματικό, μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας να κηρύξει τελεσίδικα ενόχους τους τρεις από τους  τέσσερις κατηγορουμένους
Ειδικότερα, το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε  τους: Δημήτρη Πανταζή, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Γιώργο Κικκίδη, Διευθυντή Πτητικών Επιχειρήσεων και το Γιάνκο Στοϊμένοφ πιλότο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή σε ποινές φυλάκισης 123 ετών, τον καθένα. Στους κατηγορουμένους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Σύμφωνα όμως, με τη σχετική νομοθεσία εκτιτέα είναι μόνο τα 10 χρόνια, ενώ μετά την αναγνώριση  του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου, η ποινή που επιβλήθηκε μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα.
Έτσι, ο καθένας από τους τρεις καταδικασθέντες αν θέλει να παραμείνει ελεύθερος θα πρέπει να πληρώσει για τη μετατροπή της ποινής του, όπως προβλέπει ο νέος νόμος του υπουργείου Δικαιοσύνης που δίνει το δικαίωμα σε καταδικασθέντες να εξαγοράσουν ποινές έως 10 χρόνια, εφόσον τους έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. 
Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε αθώο το μηχανικό Άλαν Ίργουϊν που είχε ελέγξει το αεροσκάφος την ημέρα της μοιραίας πτήσης.
Η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί και στην Κύπρο.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος7/2/13, 6:51 μ.μ.

    10 χρονια x 365 x 10€/ημερα = 36.500€, Δηλαδή με 36500€ έκαστος καθάρισαν !!! Αυτα μόνο στην Ελλάδα γίνονται !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή