Το στρατιωτικό Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ ( ναι υπάρχει τέτοιο ίδρυμα, εμείς δεν διαθέτουμε κάτι αντίστοιχο) υλοποίησε προσομοίωση του Γ’ παγκοσμίου πολέμου, συμπεριλαμβανομένου του σεναρίου πολεμικής σύγκρουσης του Ισραήλ σε 2 μέτωπα ταυτόχρονα. Με αφορμή κύμα κυβερνοεπιθέσεων σε ΗΠΑ και Ισραήλ τους τελευταίους μήνες και σε συνδυασμό με την αεροπορική άσκηση «Blue Flag» οι ισραηλινοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες «έτρεξαν» πολεμικό παίγνιο «φορτώνοντας το» με όλα τα τρέχοντα γεωπολιτικά δεδομένα της Μ.Ανατολής με σκοπό να «τεστάρουν» όλα τα πιθανά σενάρια και ενδεχόμενα.
Οι «Cyber attacks» σύμφωνα με το σενάριο, πραγματοποιήθηκαν εναντίον στόχων στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ στοιχίζοντας την ζωή σε χιλιάδες άτομα, συμπαρασύροντας και την Ρωσία σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό της Συρίας .
Όλα ξεκίνησαν ( σύμφωνα με το σενάριο) με το γεγονός ότι οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον του Ισραήλ οδήγησαν στην παράλυση όλων των κρατικών θεσμών και νοσοκομείων στην χώρα .
Τα ισραηλινά ηλεκτρονικά συστήματα αποτυγχάνουν πλήρως και καταρρέουν, ειδικότερα σε Χάιφα και Τελ Αβίβ πραγματοποιούνται εκρήξεις και πανικός στους δρόμους . Παράλληλα, ομάδες της «Χεζμπολάχ» ξεκινούν επιθέσεις με ρουκέτες στο εβραϊκό κράτος από το Λίβανο . Την ίδια στιγμή η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας επιτίθεται με όλα τα μέσα και τρόπους εναντίον του ισραηλινού στρατού.
Το Ισραήλ αναγκάζεται να αγωνιστεί σε δύο μέτωπα , με τη μεγαλύτερη ανησυχία να προέρχεται από την Συρία , όπου υπάρχουν ήδη πολυάριθμες δυνάμεις της «Χεζμπολάχ» πλήρως επανδρωμένες και εξοπλισμένες , βοηθώντας το καθεστώς του Μπασάρ αλ – Άσαντ , αλλά και από τις πολυάριθμες δυνάμεις της « Αλ Κάιντα » που μάχονται εναντίον του Άσαντ , αλλά και εναντίον του Ισραήλ .
Σύντομα οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο κάνουν την εμφάνιση τους και στην Δυτική Ακτή των ΗΠΑ . Οι οικονομικές συναλλαγές στη Wall Street έχουν σταματήσει, το πεδίο ελέγχου ασφαλείας έχει παραλύσει , τα μεγάλα αεροδρόμια έκλεισαν , όπως το αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης . Περίπου 700 άτομα σκοτώθηκαν σε «ατυχείς προσγειώσεις» αεροσκαφών σε Ουάσιγκτον , και Σικάγο , με την αμερικανική κυβέρνηση να κηρύσσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την αμερικανική επικράτεια.
Η κατάσταση επιδεινώνεται επιπλέον και από μια διπλωματική επιπλέον κρίση ,όπου η Ρωσία και η Κίνα αρνούνται να συγκαλέσουν επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πριν την επίσημη παρουσίαση « αδιάσειστων στοιχείων » της τρομοκρατικής επίθεσης στον κυβερνοχώρο .
Η «Χεζμπολάχ» συμμετάσχει ενεργά στην «αχρήστευση» ηλεκτρονικών συστημάτων στο Ισραήλ. Το Ιράν , με τη σειρά του , κατηγορεί το Ισραήλ , ότι επιθυμεί να ξεσηκώσει «αντι – σιίτικό» περιφερειακό πόλεμο . Εν τω μεταξύ , η Ρωσία εξακολουθεί να παρεμβαίνει στη συριακή σύγκρουση , προκειμένου να θέσει υπό την προστασία της την ύπαρξη χημικών όπλων στη Συρία .
Για να το πραγματοποιήσει αυτό αποστέλλει στην Δαμασκό μονάδες των ειδικών της Δυνάμεων (Spetsnaz) , και αντιπυραυλικά συστήματα S – 300 μέσω του ρωσικού στόλου, τα οποία αποβιβάζει επι συριακών λιμένων , με σκοπό να υπερασπιστεί την Συρία σε περίπτωση επίθεσης από το Ισραήλ .
Στο τέλος, ο κόσμος όλος βρίσκεται στα πρόθυρα του Γ ‘Παγκοσμίου πολέμου με επίκεντρο τη Μέση Ανατολή .
«Αλλά ποιος θα κερδίσει; εμείς, δυστυχώς; δεν ξέρω , γιατί μετά από πέντε ώρες εικονικού παιχνιδιού πολέμου το σενάριο «μπλόκαρε» !!!!!! . « Αν δεν είχαμε σταματήσει , ολόκληρη η περιοχή (Μ.Ανατολή) θα είχε τυλιχθεί στις φλόγες» ,ανέφερε με έναν αναστεναγμό ανακούφισης ο Haim Assa , στρατιωτικός σύμβουλος στο Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ και υπεύθυνος του πολεμικού παιγνίου .
Σε μια συνέντευξη στο αμυντικό πρακτορείο Defensenews ,ο Assa δημοσίευσε μια λεπτομερή έκθεση από το εφιαλτικό αυτό σενάριο , δηλώνοντας ότι αυτή η επείγουσα κατάσταση βασίζεται σε ρεαλιστικές υποθέσεις συνάδοντας πάντα με το τρέχον επίπεδο τεχνολογίας .
«Σήμερα , οι άνθρωποι δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στον κυβερνοχώρο» δηλώνει ο ίδιος . Υπενθυμίζοντας ότι μια από τις βασικές ιδέες που οι προγραμματιστές έχουν προσπαθήσει να μεταδώσουν στους «παίκτες» είναι ότι η είδηση και η πληροφορία «δεν δύναται να επιβεβαιωθούν άμεσα σε κάθε περίπτωση»( ειδικότερα σε καταστάσεις πολέμου).
Επίσης η διάδοση πανικού ή η λογική των απλών λύσεων αποτελεί «μεγάλη παγίδα» σε αυτές τις καταστάσεις . Κάθε πληροφορία απαιτείται να επιβεβαιώνεται αρκετές φορές, γιατί από αυτήν διακυβεύεται η ύπαρξη χιλιάδων ανθρώπινων ζωών . Η παραπληροφόρηση αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στις σύγχρονες πολεμικές συγκρούσεις» καταλήγει ο Assa .
Για παράδειγμα, στο παιχνίδι υπήρξε μια στιγμή που Ισραηλινοί αξιωματούχοι εσκεμμένα παραπλάνησαν τον πληθυσμό αναφέροντας ότι πραγματοποιείται επίθεση χημικών όπλων , μετά από «ταχεία μεταφορά τους» απευθείας από την συριακή επικράτεια από την Χεζμπολάχ με αποτέλεσμα την δημιουργία πανικού στο σύνολο του ισραηλινού πληθυσμού( παρόλη την σχολαστική εκπαίδευση τους τόσα χρόνια ) .
Επίσης, είναι απαραίτητο να θυμηθούμε το παράδειγμα του Σοβιετικού αντισυνταγματάρχη αεράμυνας Stanislav Petrov την δεκαετία του 1960 , ο οποίος αμφισβήτησε τη αξιοπιστία του συστήματος ανίχνευσης πυραύλων , και έτσι έσωσε τον κόσμο από πυρηνικό πόλεμο .
Ο πρώην διοικητής της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας Υποπτέραρχος Ben Eliehu Ethan , στον οποίο είχε προσφερθεί ο ρόλος του «υπουργού άμυνας» του εβραϊκού κράτους στο παίγνιο , αναγνώρισε ότι οι «κινήσεις» της ισραηλινής πλευράς , στο πλαίσιο υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής δεν ήταν «πάντα εύστοχες » ειδικότερα στον τομέα της συλλογής και επιβεβαίωσης πληροφοριών ως αδιάσειστων στοιχείων, διότι πάντα απαιτούταν πολύτιμος χρόνος προς επιβεβαίωση τους .
Οι ΗΠΑ , αντίθετα στο πολεμικό παίγνιο, δεν ήταν δυνατό να εντοπίσουν τις πηγές των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο . Σε αυτή την περίπτωση , ο Στρατηγός Wesley Clark( συμμετείχε και αυτός στο παιχνίδι) , πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και επικεφαλής της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο 1999 , παραδέχθηκε ότι είχε μια πολύ δύσκολη στιγμή, παίζοντας τον ρόλο του «Προέδρου των ΗΠΑ».
Η πιο δύσκολη στιγμή κατά την εκτέλεση των προεδρικών καθηκόντων είχε ο Clark όταν αρνήθηκε την εισβολή αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράν . Ο Ισραηλινός «πρωθυπουργός» που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ Amy Ayalon προσπαθούσε να «πείσει» τον «πρόεδρο» των Ηνωμένων Πολιτειών για το αντίθετο , παρά το γεγονός ότι τα ίχνη των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο «οδηγούσαν» σύμφωνα με τα έως τότε δεδομένα στο Ιράν ( το πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας , έπαιζε ένας άλλος πρώην επικεφαλής της Μοσάντ ο Shebtay Shevit ) .
Στο τέλος , αποδείχθηκε ότι οι κύριοι «διοργανωτές» των κυβερνοεπιθέσεων, σύμφωνα με το παίγνιο , ήταν ο Ayman al – Zawahiri , και η «Αλ Κάιντα». Ο σκοπός της τρομοκρατικής πράξης ( κυβερνοπολέμου) ήταν να υποκινηθεί το Ισραήλ και οι σύμμαχοι του εναντίον της «Χεζμπολάχ» και του Ιράν , και εν τω μεταξύ στο χάος που θα δημιουργούνταν και την «τζιχάντ» που θα ακολουθούσε θα υλοποιούνταν ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ αλ – Άσαντ από την Αλ-Κάιντα . Η «εικονική κυβερνοπεπίθεση» του «Ayman al – Zawahiri» , είχε σκοπό να «ρίξει τις κύριες υποψίες» πάνω στους σιίτες ( Ιράν , Χεζμπολάχ) με ότι αυτό συνεπάγεται για όλη την Μ.Ανατολή.
Ωστόσο , η αμερικανική πλευρά δεν έπραξε λάθος και αναζητούσε διαρκώς να βρει αποδεικτικά στοιχεία της ενοχής της ιρανικής Ισλαμικής Δημοκρατίας . Πράγματι , στην διαδικασία κυβερνοεπιθέσεων στο έδαφος των ΗΠΑ « με άμεσο ύποπτο το Ιράν» , έγιναν κυβερνοεπιθέσεις από «κλεμμένους ισραηλινούς servers» , προκειμένου να δημιουργηθούν υποψίες για το εβραϊκό κράτος και να επέλθει επιπλέον σύγχυση στην όλη διαδικασία . Δημοσιογράφοι του Defensenews επισημαίνουν ότι μια τέτοια κίνηση άφησε άναυδους απόστρατους στρατιωτικούς με πολυετή εμπειρία στις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες.
Η καταστροφή του Χρηματιστηρίου των ΗΠΑ και η πλήρης παράλυση των υπηρεσιών ασφαλείας αλλά και του εξοπλισμού τους μέσω των ισραηλινών server εμφανίζει μια λογική παρόμοια με αυτή των Ιησουιτών, αναφέρει το δημοσίευμα .
Επίσης αποδείχθηκε ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να σταματήσει σε τίποτα θέλοντας να «σύρει» κυριολεκτικά τις Ηνωμένες Πολιτείες σε έναν πόλεμο εναντίον του Ιράν . Όπως έχει ήδη ειπωθεί , ο στρατηγός Clark πήρε θέση για το ζήτημα αυτό αρνούμενος να στείλει στρατιωτικές ενισχύσεις στο Ισραήλ .
Από την πλευρά τους , οι ισραηλινοί ανώτατοι αξιωματικοί ενέκριναν άμεσο σχέδιο εισβολής στο Λίβανο , με σκοπό να επιτεθούν στην «Αλ Κάιντα» στην Συρία , «από την ασφαλή πλευρά των συνόρων τους», αιφνιδιάζοντας τους πλήρως.
«Σε αντίθεση με την τακτική που υλοποιείται κατά τη διάρκεια ενός παραδοσιακού πολέμου , στην περίπτωση επιθέσεων στον κυβερνοχώρο η καλύτερη άμυνα είναι όντως η «συνεχής άμυνα» σχολίασε, ο επικεφαλής της υπηρεσίας κυβερνοπολέμου , Erez Kreiner ( στο παρελθόν ήταν στέλεχος – της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας «Shabak» που ασχολούνταν με την αντικατασκοπεία ) .
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών συμβούλων αλλά και ειδικευμένων επαγγελματιών του χώρου γνωρίζει «απέξω και ανακατωτά» τις δυνατότητες και τα δεδομένα π.χ. των S- 300 , αλλά δεν μπορεί να διακρίνει τι είναι ένα » ηλεκτρονικό σκουλήκι «.
Στις σύγχρονες συνθήκες, άμυνας στον κυβερνοχώρο θα πρέπει να περιλαμβάνονται το σύνολο στρατιωτικών υποδομών μιας χώρας , όπως νοσοκομεία , σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας , σταθμοί μεταφορών , με λίγα λόγια , ό, τι μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο επιθέσεων στον κυβερνοχώρο .
Πάντως το ποιος έπαιξε το ρόλο του εικονικού προέδρου της Ρωσίας, δυστυχώς, δεν έχει αναφέρθηκε !!!!, καταλήγει το δημοσίευμα.
ΠΗΓΗ http://warfiles.ru/42693-v-ramkah-smodelirovannoy-v-izraile-uchebnoy-voyny-ssha-podvergayutsya-kiberneticheskoy-atake-a-rossiya-organizuet-oboronu-sirii.html
Μετάφραση :Γ. Μοτσάκος
drougos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου