22/9/13

Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος;

Σάββας Καλεντερίδης
Σε προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στην πολιτική του ελεγχόμενου χάους που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στις χώρες της Μέσης Ανατολής και κυρίως στη Συρία. Και εφαρμόζεται η συγκεκριμένη πολιτική σ’ αυτές τις χώρες, γιατί εκεί η δημοκρατία αν δεν είναι ανύπαρκτη, είναι εξαιρετικά αδύναμη, ενώ υπάρχουν και άλλες ιδιαιτερότητες, όπως εθνοτική ανομοιογένεια και θρησκευτική ιδιαιτερότητα. Με το τελευταίο θέλουμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι η απολυτότητα της ισλαμικής θρησκείας, καθιστά τις κοινωνίες εύκολα μετατρέψιμες σε «φωτιά» που καίει την ίδια τη χώρα, κατά περίπτωση!

Όσον αφορά τις χώρες της Μέσης Ανατολής που υφίστανται την πολιτική του ελεγχόμενου χάους, υπάρχουν μείζονα γεωπολιτικά συμφέροντα που εξυπηρετούνται από την εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής. Μηχανισμοί δε που εκπροσωπούν τα συγκεκριμένα συμφέροντα, «ακτινογραφούν» τις ιδιαιτερότητες και τις αδυναμίες της κάθε χώρας και αναλόγως εφαρμόζουν το μοντέλο της πολιτικής ταιριάζει.

Η Ελλάδα, παρά τα όποια προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες που έχει ως κράτος και ως κοινωνία, έχει μια ισχυρή δημοκρατία, που ακριβώς επειδή είναι εξαιρετικά ανεκτική και …γενναιόδωρη ακόμα και σε εκείνους που την βιάζουν συστηματικά επί δεκαετίες, παρουσίαζει αξιοθαύμαστη ανθεκτικότητα σε απόπειρες που γίνονται για να διαταραχτεί η ομαλότητα και η λειτουργία της.

Επίσης, το γεγονός ότι η Ελλάδα ανήκει στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη, καθώς και σε μια σειρά από διεθνείς οργανισμούς, που αυξάνουν το δείκτη σταθερότητας μιας χώρας, είναι ένας παράγοντας θωρακίζει την πατρίδα μας και την καθιστά λιγότερο ευάλωτη σε σενάρια και προθέσεις εφαρμογής της πολιτικής του ελεγχόμενου χάους.

Τα γράφουμε όλα αυτά για να τονίσουμε ότι η Ελλάδα (μαζί με την Κύπρο), ακριβώς επειδή καταλαμβάνει μια τεράστια χερσαία και θαλάσσια έκταση, στο κρισιμότερο σημείο μεταξύ τριών ηπείρων, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, παρότι έχει υψηλό δείκτη πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας και παρά το ότι -συνεχίζει να- ανήκει, στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, είναι πάντα στο μικροσκόπιο των δυνάμεων εκείνων που έχουν γεωπολιτικά και στρατηγικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή.

Οι χώρες και οι διεθνείς παράγοντες που έχουν την Ελλάδα και την Κύπρο στο μικροσκόπιο, είναι σε θέση να αναλύσουν την κατάσταση και να αντιληφθούν τα όσα τεκταίνονται και συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία.

Για παράδειγμα, είναι σε θέση να ακτινοσκοπήσουν τις ανατροπές που άρχισαν στην Ελλάδα με την εμφάνιση της κρίσης και την υπογραφή του μνημονίου, όταν η ελληνική κοινωνία είδε το επίπεδο ζωής της να υποβαθμίζεται και τα κεκτημένα -δικαιολογημένα ή όχι δεν έχει σημασία- να εξανεμίζονται με μια υπογραφή.

Άλλωστε, κατά κάποιο τρόπο οι ανατροπές είναι μετρήσιμες, αφού τα κόμματα που βρίσκονται στο λεγόμενο αντιμνημονιακό μέτωπο, απορροφώντας το κύμα δυσαρέσκειας, αγανάκτησης και ανασφάλειας για το μέλλον της κοινωνίας, είδαν τα ποσοστά τους να εκτοξεύονται και να πολλαπλασιάζονται!

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο ΣΥΡΙΖΑ, που σκαρφάλωσε από το 4,60 στο 16,78 και μετά στο 26,89%, η Χρυσή Αυγή από το 0,29 στο 6,97 και μετά 6,92% και ένα νέο κόμμα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, να παίρνουν στις πρώτες εκλογές του 2012 10,60 και στις δεύτερες 7,51%.

Δηλαδή, η ελληνική κοινωνία, θεωρώντας υπεύθυνα για την οικονομική καταστροφή (και τον υπαρκτό κίνδυνο δημογραφικής αλλοίωσης του πληθυσμού της Ελλάδας από τις ανεξέλεγκτες ροές λαθρομεταναστών, για τη Χρυσή Αυγή), τα κόμματα που διαχειρίστηκαν την εξουσία, τα λεγόμενα συστημικά, τους γύρισε την πλάτη και στράφηκε στα κόμματα που ανέπτυξαν την πολιτική της μιας φράσης: αντιμνημόνιο και ξερό ψωμί!

Το θέμα είναι ότι μέσα στο αντιμνημονιακό μέτωπο, που το τονίζουμε ότι εκφράζει μια εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, υπάρχουν δυνάμεις που επί δεκαετίες αν δεν την εφαρμόζουν, φλερτάρουν με την πολιτική βία. Προ μνημονίου η βία είχε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αντιεξουσιαστική αριστερίστικη ρητορία, κουκούλες, μολότωφ, λοστοί, βόμβες, ληστείες και άλλα τοιάυτα.

Τώρα στην υπάρχουσα «σοσιαλιστική» βία, προστίθεται η «εθνοσοσιαλιστική», που εκφράζεται με πιο …συντεταγμένο τρόπο, ενώ στα εργαλεία έχουν προστεθεί τα ρόπαλα και μαχαίρια!

Το θέμα, όμως, είναι ότι κάποιοι, που ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει και τι είναι δυνατόν να συμβεί στην Ελλάδα, μιλούν για επίβολή στρατιωτικής δικτατορίας, ενώ δεν είναι λίγοι οι παράγοντες στην Ευρώπη, που εκφράζουν φανερά «ανησυχίες» για το αν η Ελλάδα θα μπορέσει να φέρει σε πέρας την Προεδρεία της Ε.Ε., το Α’ εξάμηνο του 2014.

Ελπίζουμε μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, έστω και αυτήν την τελευταία στιγμή, να αναλογιστούν που οδηγούν τα πράγματα με την ανευθυνότητά τους και βάλουν πάνω απ’ όλα το συμφέρον της πατρίδας μας.
infognomonpolitics.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου